Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Собственици на ресторанти и фитнеси са притеснени заради изискването за зелен сертификат

Собственици на ресторанти и фитнеси са притеснени от липсата на зелени сертификати на персонал и посетители.

Заведения във Враца са пред затваряне заради невъзможност да осигурят персонал само от ваксинирани служители. Към момента, за да започнат работа неваксинираните трябва или да закъснеят, за да направят тест в някоя лаборатория или да излязат в отпуск. В същото време броят на клиентите също пада и това вече носи сериозни загуби.

Днес няма да отваряме, защото не можем да подсигурим сертификатите на персонала. Някои са ваксинирани и имат такива, но други, които преболедуваха вкъщи, защото тогава така ги бяха посъветвали здравите власти, нямат такива сертификати, коментира Ивайло Минков – собственик на ресторант.

Според собственика на един от големите фитнеси в Бургас тази сутрин желаещите да започнат са изключително малко. Това не е изненадващо, тъй като знаем, че общият процент на ваксинирани е малък, каза Кирил Танев.

Аз имам зелен сертификат, персоналът също има, но за сметка на това голяма част от посетителите нямат. Настояваме заповедта да бъде преразгледана до момента, в който по-голяма част от населението се сдобие със сертификати, добави той.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *