Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Проф. Кантарджиев: Въпросът за сертификатите трябваше да се постави лятото

Въпросът за сертификатите трябваше да се постави лятото, въпросът за ваксинирането също трябваше да се постави тогава, изгубихме златни месеци, когато нямаше разпространение на вируса. Случаите ще растат. Това заяви в „Денят започва“ проф. Тодор Кантарджиев. По думите му в момента нашата страна и народът са пред голямо изпитание.

Ниско имунизационно покритие, неспазващи се мерки. Не може да издадеш заповед, която няма да се изпълнява. Не се приема мнението на експертите, допълни проф. Тодор Кантарджиев.

Личните лекари не изписват безплатни ковид лекарства. Положението е много сериозно.

1200 случаи на 100 000 хиляди души през последните 14 дни. Последните 2 седмици всеки стотен софиянец е боледувал от коронавирус. Гледа се само процентът на PCR тестове, антигенните тестове на здравите не са критерии за разпространение на вируса. Антигенният тест при неправилно вземане може да е отрицателен, добави проф. Тодор Кантарджиев. По думите му мярката за тестването на децата има смисъл, но е трябвало това да се случи по-рано, лятото.

От 10 дни леглата за ковид са се удвоили. Училищата не са разпространители на заболяването, каза още проф. Тодор Кантарджиев.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *