Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

СРЗИ: Проблемите със зелените сертификати са технически

Зеленият сертификат не съществува от няколко дни, съществува от доста време. В момента проблемите са по-скоро технически, тъй като част от данните са пропуснати да бъдат въведени или са въведени грешно. Това заяви д-р Ирина Гайтаневска, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в СРЗИ в БТВ „Тази сутрин“.

Д-р Гайтаневска каза, че ако зеленият сертификат на някого е изтекъл, никой не може да го издаде повторно, но ако човек е преболедувал COVID-19 в рамките на последната година, системата автоматично генерира документа и не би следвало да има проблем с него, без значение колко пъти се е заразило лицето. Тя коментира и сигналите на зрители на bTV, че не могат да получат своя сертификат с антигенен тест преди 1 декември 2020 г., като отново каза, че най-вероятно става въпрос за технически проблем.

В момента СРЗИ продължава да извършва проверки, заедно с органите на МВР, като наблюденията на здравната инспекция са, че мерките срещу COVID-19 се спазват.

Не може до всеки човек да има един полицай, един инспектор и един лекар, така че мерките са лична отговорност, смята д-р Гайтаневска.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *