22.07.2024

Комбинация от мед, ракия и масло облекчава при кашлица

Може би няма дом, в който в някой кухненски долап да няма прикрит някой буркан с прекрасен мед. Знаем, че медът е доста потребен за здравето, а през есенно-зимния срок го хапваме в композиция с лимонен сок, джинджифил и орехи за укрепване на имунитета.

Това, което прави меда толкоз неповторим са неговите противовъзпалителни и антибактериални свойства. Медът е богат на калий, фосфор, витамини от групата В, калций, магнезий и други хранителни детайли.

Знаем, че щом ни заболи гърлото или имаме кашлица, медът ще подпомогне бързото ни възобновяване. Знаем какви ли не бабини лекове за болно гърло и кашлица, които включват мед.

Един от най-популярните е мед в комбинацията с нарязан лук. Не бива да забравяме, че макар полезността си, медът и другите натурални съставки не изместват лечението, което ни е назначено от доктор . Въпреки това, по рекомендация на нашия доктор, можем да го включим в менюто си.

Друга натурална композиция при упорита кашлица е мед, ракия и масло, като някои заменят кравето масло със зехтин. Трите съставки е належащо да бъдат в равни количества. Всичко се разбърква добре и получената примес се ближе (3-4 пъти на ден) защото маслото леко стяга.

Важно! Тази композиция с мед не е подходяща за деца и като цяло е от значение каквито и да било лекове от народната ни медицина да се съгласуват с наблюдаващия ви доктор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *