Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show

Алек Болдуин предлага да има полицаи на снимачните площадки

Алек Болдуин смята, че полицейските служители биха могли да бъдат най-подходящи в това да помагат на филмовите и телевизионни продукции да следят за безопасното използване на оръжия на снимачната площадка

За всяка лянта, в която се използват оръжия, фалшиви или други, трябва да има полицай на снимачната площадка, нает от продукцията, който специално да следи за безопасността на оръжията„, написа актьорът в Twitter в понеделник, което е последното му изявление по случая с фаталната стрелба на снимачната площадка на филма му „Rust“.

Източник, близък до него, каза пред CNN, че Болдуин продължава да сътрудничи на властите и ще „направи, каквото бъде поискано от него„, докато разследването продължава.

Очаква се холивудската знаменитост и семейството му да останат във Върмонт в близкото бъдеще, докато се справят с последствията от трагедията от миналия месец, добави източникът.

Снимка: Getty Images

Смъртта на операторката Халина Хътчинс става повод гилдията да поднови призивите за по-добри практики за безопасност на снимачната площадка, а някои продукции забраниха използването на истински оръжия и наложиха използването на алтернативни опции, като еърсофт пистолети, които са копия на оръжия с намалена мощност. Дуейн Джонсън-Скалата също каза, че няма да използва истински оръжия във филмите си.

Експертът по оръжията Бен Симънс обясни на CNN, че обикновено на снимачната площадка се използват три вида пистолети – напълно фалшиви огнестрелни оръжия (които изглеждат като истински, но не могат да стрелят с нищо), деактивирани и истински, които са заредени с халосни патрони и имитират реална стрелба.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *