18.07.2024

Без промяна ще остане времето и през почивните дни

В широки граници са минималните температури днес – от минус 4° в Добрич и Казанлък до плюс 9° на морския бряг, в София – минус 2°.

И в последния ден от работната седмица температурите сутринта ще бъдат в голям интервал – между минус 2° и 5°, на морския бряг – до 8°, а на много места отново ще има мъгли.

През деня ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток. Максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат между 10° и 16°, в София – около 13°.

Много добри условия и за разходка, и за туризъм в планините утре. Ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен, от юг-югоизток.

Температурите слабо ще се повишат, в сравнение с днес и в курортите ще са между 11° и 15° .

Северните части на Европа остават под влиянието на обширен циклон и времето там ще е облачно, студено и с валежи – предимно от сняг. С валежи, но от дъжд, ще е за пореден ден по Западното и Централното Средиземноморие. Над останалата част от континента ще е предимно слънчево, включително и почти навсякъде на Балканите. По-значителна облачност, но почти без валежи, ще има над западните райони от полуострова.

У нас, през почивните дни температурите ще останат без промяна. В часовете преди обяд в много райони ще има мъгли, на места трайни, но в по-голямата част от страната, особено в планинските райони и в планините, ще бъде слънчево. В началото на новата седмица се очакват валежи и нова порция захлаждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *