Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Красота & Здраве Любопитно Най-четени

Защо ни боли главата сутрин?

Събуждането с главоболие е често срещано явление и в повечето случаи няма за какво да се притеснявате – но е важно да знаете кога симптомите трябва да бъдат проверени и какво можете да направите, за да ги предотвратите.

Пред в. „Мирър“ Скот Макдугъл от Independent Pharmacy казва:

„Събуждането с главоболие може да започне почивния ви ден наистина лошо и това може да има отрицателно въздействие върху останалата част от деня ви. И докато една от най-честите причини за сутрешно главоболие се дължи на махмурлук, има редица други причини, поради които може да се събуждате с възпалена глава. За щастие има и различни решения за сутрешно главоболие, така че прочетете, за да разберете как да спрете вашето.“

Защо се събуждам с главоболие?

Според Скот Макдугъл има няколко причини, поради които може да се събуждате с главоболие сутрин, включително алкохол, здравословни проблеми, свързани със съня и лекарства.

Той обяснява: „Алкохолът е добре известен с това, че причинява сутрешно главоболие. Това ви кара да изпитате дехидратация, като главоболието е един от най-честите странични ефекти, когато тялото ви не получава необходимата вода.“

Събуждането, за да отиде до тоалетната през нощта, също е основателна причина да ви боли глава. Това може да причини загуба на течности и като такава да доведе до лека форма на дехидратация.

Проблеми като нарушения на циркадния ритъм, безсъние, хъркане, сънна апнея, скърцане със зъби (бруксизъм) и прекомерен сън могат да нарушат модела ви на сън и да ви накарат да се събудите с главоболие.

„Лекарствата често могат да бъдат основната причина за събуждане с главоболие, дори лекарства, които приемате за главоболие. Някои от лекарствата, които могат да доведат до сутрешно главоболие, включват лекарства против тревожност, аспирин, парацетамол, нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС), опиоиди и триптани“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *