Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

В Русия налагат задължителен сертификат за ваксинация при масови мероприятия и пътуване с влак и самолет

В Русия предоставянето на сертификат за ваксинация срещу COVID-19 става задължително при посещение на масови мероприятия и пътуване със самолет и влак. Правителството внесе в Държавната дума съответния законопроект, предаде БНР.

На специална пресконференция вицепремиерът Татяна Голикова обясни необходимостта от мярката с високите нива на заболеваемост и смъртност и недостатъчния брой ваксинирани. Ако, както се очаква, Държавната дума подкрепи законопроекта, от 1 февруари догодина посещаването на масови мероприятия, музеи, театри, ресторанти и търговски центрове ще е възможно при представяне на сертификат за ваксинация или за преболедуване.

Хората, които не подлежат на ваксинация по медицински причини, ще могат да използват PCR тестове. Същите изисквания ще важат при междуградски и международни пътувания със самолет и влак. Прави се изключение за аптеките, хранителните магазини и магазините със стоки от първа необходимост. Законът ще остане в сила на територията на цялата страна до 1 юни 2022 г.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *