Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Здраве Красота & Здраве

Как да подготвим кожата си за зимата

Зимата си има своя собствен чар, но това понякога се отразява много на нашата кожа, ако не полагаме нужните грижи за нея. Минусовите температури, вятъра и дъжда в комбинация с изсушаващите ефекти на отоплението в домовете ни, й нанасят сериозни вреди. Всичко това, разбира се, не е повод да се плашите, а просто да полагате нужните грижи за този период от годината.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Ще ви предложим няколко начина, с които да се справите през тези месеци.

1. Използвайте почистващи препарати без аромати. Избягвайте употребата на сапун, тъй като ако е грешния може да засили сърбежа и сухата кожа. Доста от сапуните съдържат дразнещи съставки и ароматизанти. Важно е да избирате почистващи препарати, които съдържат овлажнители. Най-важното е продуктите са да базирани на естествени съставки.

2. Обърнете внимание и на ръцете си. Кожата на ръцете е  по-тънка и има по-малко мастни жлези в сравнение с кожата на всяка друга част на тялото. Влагата от тях изчезва доста по-бързо, което ги прави склонни към напукване. През зимата е добре да използвате хидратиращ крем.

Източник: iStock

3. Слънцезащитният крем е важен дори и през зимата. Слънчевите лъчи могат да доведат до раздразнение на кожата независимо дали е лято или зима. Точно заради това е важно да използваме такъв крем независимо от сезона.

4. Хранете се здравословно и пийте достатъчно течности. Приемът на вода често, но на малки глътки е част от грижата за чувствителната кожа през зимата, тъй като водата помага да се предотврати сухотата й. Добре е да пиете по  1,5 до 2 литра вода на ден. Можете да консумирате плодове, зеленчуци, салати и сокове.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

5. Подходящи дрехи, които не ги дразнят. Много от платовете могат да раздразнят кожата ви. Носете по-леки дрехи от дишаща материя. Пазете и ръцете си с ръкавици. Ако обичате вълнени ръкавици е добре да потърсите такива с подплата от памук.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *