21.07.2024

Кажи ми какво кафе пиеш, за да ти кажа какъв си

Изборът на кафе идентифицира характера на вашата личност, показват последни проучвания. Ето какво казва любимото ви кафе за вашия характер, според „Локално“:

Еспресо
Това кафе е бързо и лесно, точно като вас. Вие не шикалкавите, а казвате каквото мислите и правите както искате. Искате да бъдете отговорни и да критикувате другите, за да им отворите очите.

Двойно еспресо
Вие сте от типа хора, които разсъждават логично. Вие сте много практични, не сте склонни към промени в настроението. Вие сте усърдни, имате ясни, кратки идеи и давате най-доброто, на което сте способни.

Ристрето
Ристрето всъщност е късо еспресо, тоест същото количество смляно кафе, но извлечено чрез по-фино смилане с по-малко вода. Въпреки това баристи по света казват, че повечето хора не могат да преценят дали са получили еспресо или рисрето. Ето защо такива хора се смятат предимно за личности, които искат да парадират с „фенси“ изрази и се смятат за изключително изтънчени личности, въпреки че истината е далеч от това.

Еспресо с мляко
Ако пиете кафе с мляко, може да имате проблеми с вземането на решения. По природа вие сте спокойни и в резултат на това не е нужно да прекалявате с анализ на всяко решение. Искате комфорт. Вашето сутрешно кафе с мляко е само едно от онези малки удобства, които правят живота наистина ценен.

Макиато
Това е еспресо с капка мляко, а тези, които особено харесват този вид кафе, са добре организирани, правят всичко навреме, уверени и лоялни са. Искат удоволствия, но не трябва да прекаляват.

Лате
Вие сте човек, който се радва на комфорт, но също така и някой, който иска да угоди на хората. Подобно на вашето лате, вие искате да облекчите „горчивината от живота“. Вие сте спокойни, уверени, реалистични, но имате проблеми с вземането на решения.

Капучино
Ако винаги избирате капучино, това означава, че сте романтична и оптимистична личност, с изтънчен характер. Вие сте креативни, с въображение, мечтателни, малко загадъчни. Проблемът е, че целите ви са краткосрочни и бързо се отказвате. Често сте нереалистични, не само когато анализирате другите, но и имате погрешна представа за себе си.

Ирландско кафе
Баристите по целия свят са съгласни – любителите на ирландското кафе са предимно „легенди“, които оставят големи бакшиши. Те са шумни, интересни, директни.

Домашно (турско) кафе
Тези хора нямат време за „нес, еспресо и други глупости, защото това не е кафе“. И те знаят – вкъщи, малко по-силно, със или без захар. Те „разтягат“ пиенето на това сутрешно кафе повече от всичко, наслаждават му се, така че не трябва да ги безпокоите, докато не довършат първата чаша. При тях няма нищо „несериозно“, знаят какво, кога и как го искат и може да се каже, че са много различни от другите хора.

Айс кафе и фрапучино
В повечето случаи такива хора са в крак с тенденциите и искат да пробват нови неща. Често са много креативни, но могат да бъдат и повърхностни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *