Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

От сряда, 17 ноември, се променят маршрутите на трамвайни линии №6 и №7

Във връзка с реализиране на ремонтни дейности на трамвайното трасе по ул. „Алабин“, както и на релсовия път в кръстовището по бул. „Христо Ботев“ се налага временна промяна в организацията на движение. С променен маршрут ще се движат трамвайни линии №6 и №7. За част от трасето се разкрива и заместващ транспорт с временна автобусна линия.

При реализиране на ремонтните дейности на релсовия път в кръстовището на ул. „Алабин“ и бул. „Христо Ботев“, движението за преминаване на автомобили няма да бъде затваряно, но ще бъде стеснено. Движението по бул. „Христо Ботев“ между ул. „Бистрица“ и ул. „Алабин“ ще се осъществява двупосочно само в едно пътно платно.

Временен маршрут на трамвай N 7:

Трамвай N 7 ще бъде заменен в част от трасето си с трамвай номер Тм7 с маршрут: Надлез „Надежда“ – пл.„Македония“ – ул.„Алабин“, пл. „Журналист“. В допълнение към временния трамвай, ще бъде разкрита и временна автобусна линия с номер Тм7, която ще се движи по маршрут: НИМ – ул. „Гурко“, с възможност за директна връзка с трамвай Тм7 при спирките на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Драган Цанков“. Интервалът на превозните средства ще се запази на 4-5 мин. в час ПИК и 6-7 мин. извън ПИК. Заместващите автобуси ще бъдат съчленени.

Допълнителна възможност за прикачващите се граждани, пътуващи по бул. „България“ е използването на автобусна линия 204, която се движи на интервал от 7-8 минути и преминава по BUS лентата.

Временен маршрут на трамвай N 6:

Редовната линия на трамвай N 6 ще бъде скъсена, както следва: кв. Обеля – Централна гара – ухо кв. Орландовци. За обезпечаване на транспорта кв.„Иван Вазов“ ще се дивижи заместваща автобусна линия с маршрут от ухо кв.„Иван Вазов“ – „Петте кюшета“. По трасето се разкриват спирки на бул.“Витоша“ и бул.“Пенчо Славейков“, на които ще спира и заместващата автобусния линия Тм7.

Интервалът на заместващата линия ТМ6 е 10 минути.

Гражданите притежаващи абонаментна карта за съответната линия ще могат да използват този превозен документ и в заместващия транспорт.

За времето на ремонта се преустановява движението на линия Тм1.

Реконструкцията на релсовия път по ул. „Алабин“ е част от цялостния мащабен проект за реконструкция на релсовия път от ухо „Съдебна палата“ до ухо „Княжево“ и се реализира от Столична община по Проект „Интегриран столичен градски транспорт-фаза II“, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *