Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Общество

Как да пазаруваме безопасно онлайн

Черните петъци се превърнаха в празник, който конкурира дори еуфорията ни по коледните дни. Но като всяка нещо, което е прекалено хубаво, за да е истина, не са малко случаите на подвеждащи оферти и подведени потребители. Как да пазаруваме спокойно и изгодно?

„Клиентите не бива да гледат процентите намаление, а абсолютната стойност. Хората не бива да пазаруват емоционално“, това каза в „Социална мрежа“ по NOVA NEWS Богомил Николов, председател на Асоциация „Активни потребители“.

„Онлайн търговията бележи ръст от години, но по време на пандемията се засили, България е назад в това отношение и растеж ще има още. Много хора, които преди пандемията не бяха поръчвали онлайн, вече го правят“, заяви Любомир Русанов, управляващ партньор на платформа за онлайн магазини.

Той информира, че в България има над 20 000 онлайн магазина, а сайтовете фантоми са малко и бързо биват разкрити, но клиентите трябва да търсят телефонен номер, посочен търговец и да се избягва директно пазаруване чрез социални мрежи.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *