Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Опит за убийство на 17-годишно момиче

Опит за убийство на 17-годишно момиче потресе жителите на Цар Калоян. 25-годишен рецидивист е малтретирал жертвата и се опитал да я запали. Момичето е било закарано в много тежко състояние в русенска болница. След полицейска хайка извършителят е задържан близо до Разград. По думите на окръжния прокурор на града, органите на реда са спасили живота му, защото хората в градчето били готови да го линчуват.

Мъжът е лежал два пъти в затвора, като последния път – за изнасилване. Пуснат е предсрочно при излежаване на първата си присъда. И двата пъти той е посягал на свои родственици – първият път на леля си, майка на пострадалото момиче, и веднъж на брат си.

От Русенската болница съобщиха, че състоянието на момичето е много тежко. Според окръжния прокурор на Разград – раните й са почти несъвместими с живота. Реакциите на хората в града бяха много сериозни, чуха се закани, че ако мъжът се върне тук, ще го линчуват.

Екип на NOVA успя да разговаря с дядото на жертвата и на извършителя, тъй като те са първи братовчеди.

Не знам защо го е направил. И двамата са ми внуци. Бащата на момичето, малкият ми син, е в Германия, за да работи, сподели мъжът.

Жители на селото пък споделят, че рецидивистът е живял с майката на пострадалото момиче преди години. Тя го е съдила за изнасилване.

Мъжът, който беше определен от окръжния прокурор на Разград като психопат, е задържан, днес ще бъде издадено и прокурорско постановление за задържане за 72 часа. Ако деянието му бъде доказано, мъжът го очаква доживотен затвор без право на замяна.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *