Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Последни новини Свят

Бавария се отказва от коледните базари заради увеличаването на COVID случаите

Премиерът на Бавария Маркус Зьодер обяви днес, че всички коледни базари в провинцията се отменят, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Ситуацията е много, много сериозна и сложна“, каза Зьодер на пресконференция в Мюнхен. Баровете, клубовете и дискотеките ще бъдат затворени, допълни той. Коледните базари са истинска институция в Германия и един от най-известните се провежда в баварския град Нюрнберг.

Премиерът обоснова решението с многобройните контакти между хората, посещаващи базарите, и невъзможността ефективно да се контролира здравния статус на посетителите. В Бавария неваксинираните на практика ще бъдат обхванати от режим на локдаун, допълни той. Цялата провинция ще въведе режима, известен като 2G (от първите букви G на немските думи за „преболедували“ и „ваксинирани“ – бел. ред.) за достъп до обществени пространства като ресторанти, кина, концертни зали и други събития.

Неваксинираните освен това ще трябва да ограничат контактите си до 5 души, допълни Зьодер. В районите, където за 7 дни заболелите са над 1000 на 100 000 души, „всичко ще трябва да бъде затворено“ освен училища и някои бизнеси.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *