Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Над 2000 ваксини са поставени в София този уикенд

Общо 2083 дози ваксини са поставени на 20-и и 21 ноември в общинските кабинети за имунизация срещу COVID-19. Това е малко повече, отколкото през миналия уикенд, 13-и и 14 ноември, когато ваксина са си направили 2044 души, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

В единадесетте зелени коридори, организирани от Столична община и Столичната регионална здравна инспекция /РЗИ/ желаещите имаха възможност да се имунизират с всички одобрени от ЕС ваксини. Направените имунизации в изнесените кабинети само през почивните дни от края на май до момента са общо 36 691.

В делничните дни, от понеделник до петък, ваксинация може да се направи в 12 имунизационни пункта. В две метростанции – на „НДК“ и на връзката между „Орлов мост“ и СУ „Св. Кл. Охридски“, като работното време на пункта в метростанция „НДК“ е от 8.00 до 14.00 ч. в понеделник, сряда и петък, и от 13.00 до 19.00 ч. – във вторник и четвъртък. Зеленият коридор в метростанцията при Софийския университет е с работно време от 13.00 до 19.00 ч. всеки ден.

Ваксинационните пунктове в мол „Парадайс“ и „България мол“ ще бъдат отворени всеки работен ден от 15.00 до 19.00 часа. Ваксинационни кабинети през седмицата работят и в седем Диагностично-консултативни центъра /ДКЦ/ с номера 8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24. Изнесен кабинет ще продължава да работи и в Нов български университет от 8.30 до 16.30 часа.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекците „Аварийна помощ и превенция“ и „Здравеопазване“ на Столичната община. Медицинските екипи, които работят в имунизационните кабинети, са от общинските многопрофилни болници и ДКЦ-та.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *