Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес

Община Ловеч е финалист за Balkan Awards of Tourism Industry 2021

София става туристическа столица на Балканите 
Една от най-бързо развиващите се общини на Балканите – Ловеч, активно работи през последните години за популяризиране на региона като предпочитана туристическа дестинация чрез опазване и развитие на природното и културно-историческото наследство, посочва журито на седмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2021.
Церемонията ще отбележи значимите постижения на компаниите, които  работят в най-важната сфера за развитието на полуострова и най-засегната от Ковид-кризата.  Събитието ще се състои на  02.12. 2020 г. от 20 ч. в  5-звездния столичен хотел Маринела.
„Основната ни задача, особено в периода на Ковид 19, е да се поддържа устойчив растеж, да имаме динамична и устойчива обществена среда. Разчита се на сплотен персонал, на много доброволци, които споделят нашия ангажимент за фискална отговорност, здравословно и безопасно работно място, ефективно ангажиране и лично лидерство“, допълват от общинската администрация.
В програмата за управление до 2023 г. общината е заложила реализирането на разнообразни дейности. Вече са освежени фасадите на Покрития мост, предстои ремонт на Богоявленския мост, както и преустройство и цялостна реконструкция на Младежкия дом в кв. „Вароша”. След реконструкцията там ще се нанесат експонатите на РИМ, ще има „Музейко“, конферентни и репетиционни зали.
Община Ловеч усилено популяризира Люляковите музикални вечери, Варошлийски вечери и празника на Покрития мост, както и Националния събор на народното творчество и занаяти „Цветница” и националния пленер „Синя зона”.
Ловеч съперничи на най-живописните български общини – градът на люляците се гордее с красивите си паркове и плавните завои на река Осъм. Вторият по големина зоопарк у нас с над 450 екземпляра от 64 вида също привлича туристи в града. Тук, в революционната столица на Васил Левски, е най- големият негов паметник. Цели шест моста от различни епохи красят града и са неделима част от облика му. Сред тях е емблемата на Ловеч – известният Покрит мост на майстор Колю Фичето. А в центъра на града се извисява новият катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“. Той е забележителен като мащаб, с архитектурата си, с иконите, с хубавите полилеи, фрески и иконопис.
В близост до града се намира и една от най-големите пещери у нас – Деветашката. Тя е природна забележителност и защитена местност, както и атракция за туристи.
Деветашката пещера е сред най-големите пещери в България, достъпна в началото си без специална екипировка. Разположена е на 16 км северно от Ловеч. Днес достъпът до пещерата е по мост, който остана след снимките на филма „Непобедимите 2“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *