Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Диана Ковачева: Пенсионерите и работещите хора с ниски доходи са в много уязвима позиция

В предаването „Лице в лице“ по бТВ Диана Ковачева каза, че дневният ред на българските граждани трябва да бъде доближен до дневния ред на парламента. „Затова написах това писмо до депутатите, за да ги запозная с проблемите на обикновените български граждани относно цените на тока, водата, ще бъдат ли спасени от колекторите и фирмите за бързи кредити, относно домашното насилие – това са въпроси, които не търпят отлагане и българският парламент следва да се заеме с тях веднага.“

Пенсионерите са разтревожени от ниските си доходи, а решението каква точно надбавка те ще получават към пенсиите си все още не е взето, обясни Ковачева. „Моето предложение е надбавките да бъдат несеквесируеми, за да могат да ги ползват. Или пък пенсиите да бъдат актуализирани със средния осигурителен доход с предходната година. Пенсионерите са в много уязвима позиция, но същото е и за работещите бедни, защото те се притесняват как ще си погасяват сметките за ток и вода. Неотложен е въпросът с новия Закон за ВиК услугите“.

Говорим за правата на потребителите, за необходимостта на хората с кредити да бъде приет Законът за личния фалит, това са въпроси, които тежат на всеки парламент, но за съжаление все още не са намерили свое решение, в заключение каза Ковачева.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *