Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Цончо Ганев: Ако въведат задължителен зелен сертификат, ще оглавим протестите

Ако въведат задължителен зелен сертификат, ще оглавим протестите пред парламента и ще влезем парламента по друг начин. Искат да ни ограничат, да нямаме достъп. Сертификатът трябва да бъде отменен. Мерките не дават резултат, а ограничават бизнеса и икономиката. Когато се въведе зеленият сертификат и в парламента на депутатите на „Възраждане“ и част от „Има такъв народ“ им бъде забранено да влизат, тогава всеки работодател може да го направи“. Това каза в „Денят на живо с Наделина Анева“ по Нова Нюз Цончо Ганев, зам.-председател на НС от ПП „Възраждане“.

Той коментира, че мораториумът е бягство на управляващите от важните решения. „Ние входирахме искане за изслушване на Кирил Петков по темата за енергетиката. Той трябваше да каже какво иска да направи“, разкри депутатът.

По думите му с мораториума КЕВР са били принудени да спрат вдигането на цената, но това не решава, а отлага проблема за битовите потребители. „Трябва да се вземат трайни решения – електроенергията, произвеждана от ТЕЦ-овете и АЕЦ, да се пренасочи приоритетно за българския пазар. Когато той се задоволи, тогава чак каквото остане, да се изнася в чужбина“, призова той.

Според него от „Възраждане“ са искали компенсациите за фотоволтаиците да бъдат орязани много, за да се компенсира бюджета. „България плаща два пъти по-скъп ток от Полша и най-скъпия в Европа. Малкият и средният бизнеси плащат с 300-400% по-скъп ток от месеци. В момента българската държава е абдикирала. Субсидията от 340 лева не е изплатена, а бизнесът е в колапс“, посочи Ганев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *