Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Изнесените пунктове за ваксинация в София отварят отново този уикенд

От този уикенд, 8 и 9 януари се възстановява работата на изнесените ваксинационни пунктове в София. Това реши столичният общински щаб, свикан от кмета на София Йорданка Фандъкова. Пунктовете бяха отворени през миналата година с цел да се ускори процесът на ваксинация в столицата, както и да се намали натискът към здравните заведения. Те се намират в моловете Парадайс, Сердика, Ринг Мол, The Mall, Мол България, както и в културния дом в Дружба.

Ваксини през съботно- неделните дни ще се поставят и в разкритите пунктове на  две от станциите на метрото  – „НДК“ и „Софийски университет“, както и в 12 ДКЦ и 24 ДКЦ. Продължава и инициативата на Столичната община за поставяне на ваксини на работното място по заявка на компании.

От днес вече работят ваксинационните пунктове в 7 диагностично –консултативни центъра-  8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24 ДКЦ, както и в метростанциите „НДК“ и „Софийски университет“.

100 хиляди  души са били ваксинирани през миналата година в разкритите от Столичната община пунктове, а над 40 % от столичани имат завършен ваксинационен курс, стана ясно по време на заседанието.

По данни на РУО София  425 ученици от общо 143 хиляди и  2 учители от 16 хиляди са карантинирани към момента, което е сравнително  малък процент.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *