Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес

Лошият климатичен имидж на криптовалутата принуди Mozilla да се откаже от нея

Изненадващ ход предприе Mozilla Foundation, която стои зад известни артикули като браузъра Firefox и пощенския клиент Thunderbird. Организацията с нестопанска цел разгласи, че стопира да приема дарения в криптовалута. Това решение се дължи на отрицателната реакция на някои членове на общността във връзка с криптовалутите и тяхното влияние върху околната среда, защото добивът изисква обилни енергийни разноски, означава.

Фондация Mozilla, учредена през 2003 година, приема доброволни дарения като източници на финансиране на активността си. Първите 2 милиона $ за плана подари колоса AOL. Но откогато стартира да приема дарения в криптовалута, организацията попадна под социална рецензия. още по темата В резултат на това разработчикът на Firefox разгласи, че ще обмисли дали тази самодейност е в сходство с „ нашите климатични цели ”.

В допълнение, Mozilla в Twitter: „ Децентрализираните уеб технологии остават значима област в нашите проучвания, само че нещата доста се трансформираха, откогато започнахме да одобряваме дарения в криптовалута ”. Не за първи път огромен състезател от софтуерната промишленост е заставен да реагира на отрицателната социална реакция против криптовалутите и тяхното влияние върху околната среда. Миналия май производителят на електрически коли Tesla спря продажбите на своите коли в биткойн единствено няколко месеца откакто предложи такава опция на купувачите.

По-късно шефът на Tesla Илон Мъск разгласи, че компанията ще възобнови приемането на биткойни, откакто най-малко 50% от криптовалутата стартира да се добива от възобновими енергийни източници. В момента, съгласно оценките на Центъра за различни финанси в Кеймбридж, единствено добивът на биткойн коства 148 TWh годишно.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *