20.07.2024

Защо е абсурдно да вярваме в хороскопа

С идването на 2022 година започнаха предсказанията каква ще бъде тя, по кое време ще има Ретрограден Меркурий и кой ден е най-подходящ, с цел да сключите брак. В общия смисъл думата „хороскоп “ е характерност и предсказване на някого според от времето на раждане.

Първите хороскопи са засвидетелствани във Вавилон и датират от 410 година пр.н.е., което демонстрира, че това надалеч не е изобретение на актуалния човек, написа каналът във vbox7.

Ето обаче няколко аргумента, с цел да не приемате дневния ви хороскоп като чиста монета и да вложите всички старания сами да предопределите деня си:

Фалшиви са

Истината е, че вие не знаете кой стои зад хороскопа, който четете в обичаното си списание или уебсайт. Повечето пъти са преводни публикации, които са украсени с богатото въображение на създателя. Така не подреждането на планетите е решаващо за това да имате неприятен ден, а подобен е денят на индивида, който седи зад хороскопите. Изводът е, че в случай че въпреки всичко желаете да прочетете хороскопа си, би трябвало да търсите съответни източници.

Генерализиране

Нима вярвате, че всички хора, които са зодия Везни, ще имат страховит ден на работа, тъй като ще получат дълго чаканото покачване, за което са прочели в хороскопа си? Вселената не работи по този начин и с цел да получите кариерното развиване, за което мечтаете, би трябвало да се потрудите, а не просто да си прочетете дневния хороскоп. Животът ви не зависи от деня ви на раждане В интернет се върти една смешка, която гласи: „Попита ли те по кое време си роден, бягай от нея „. Шегата настрани, само че белким вярвате, че денят ви на раждане е определящ за целия ви живот?

Законът за привличането

Вероятно ви се е случвало да ви се сбъдне „предсказанието “ от хороскопа. Истината е, че човек вижда това, което желае да види. Мозъкът ви се настройва, че би трябвало да ви се случи написаното и вие сте жертва на личното си търсене и изкривяване на обстановките, с цел да паснат на „пророчеството на звездите „.

Заради Ретроградния Меркурий е

Крайно време е да спрем да се оправдаваме с ретроградния Меркурий. Той не е отговорен за неприятните решения, които сами избираме да вземем. Много е комфортно да изтъкнем това като причина за мрачното си въодушевление, само че евентуално огромна част от нас не са доста наясно какво тъкмо значи дадена планета да е ретроградна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *