Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

5% отстъпка, ако декларираме и внесем данъците върху доходите си до 31 март

С 5%, но не повече от 500 лв., могат да намалят дължимите данъци върху доходите си лицата, които ги декларират пред НАП до края на 31 март, напомнят от офиса на приходната агенция в Хасково.

Отстъпката се начислява само върху сумата за довнасяне и може да се ползва, когато са изпълнени следните няколко изисквания, обръщат внимание от Агенцията:

–       Годишната данъчна декларация по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физически лица да е подадена по електронен път  до 31 март;

–       Дължимият данък да е платен също до 31 март;

–       Към датата на подаване на декларацията, лицето да няма подлежащи на принудително изпълнение задължения към държавата.

От НАП в Хасково напомнят, че най-лесно и бързо данъчните декларации се подават онлайн с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис. ПИК се издава за броени минути в който и да е офис на НАП, без значение постоянния адрес на лицата. С него клиентите на приходната администрация могат не само да подават по интернет в удобно за тях време данъчни и осигурителни декларации, но и да следят задълженията си.

53 декларации са подадени на място в офиса в Хасково само в първите 2 дни от старта на кампанията по деклариране на доходите от предходната година. Болшинството от тях са за възстановяване на суми заради различни данъчни облекчения.

Подробна информация за подаването на данъчни декларации и плащането на дължими данъци е публикувана в сайта на приходната агенция www.nap.bg , а телефонна консултация може да се направи с Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700 и по имейл на е-адрес infocenter@nra.bg .

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *