Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Днес ще бъде по-слънчево и ветровито

През деня със силен вятър от северозапад ще се пренася по-топъл въздух и максималните температури утре ще са между 5° и 10°. Ще бъде и по-често слънчево, но и твърде ветровито особено в тези 12 области в Дунавската равнина и Горнотракийската низина, където поривите на вятъра ще достигат до 72 км/ч.

Силен и бурен вятър в планините – температурите и там ще се повишат и максималната на височина 2000 метра ще е около минус 1°, а в курортите ще е над нулата. Повече облаци ще има до обяд над масивите в Западна България.

Ветровито време и на Балканите, особено в централните и източните райони Ще е предимно слънчево и температурите навсякъде ще се повишат.

Западна и по-голямата част от Централна Европа остават под влияние на обширен антициклон и ще е предимно слънчево, докато дълбок циклон ще определя облачно, ветровито, и с валежи от сняг време в източните райони на континента.

Ветровито ще остане и у нас в събота, но минималните температури съществено ще се повишат. Ще преобладава слънчево време с повече облаци в планините, където не е изключено и слабо да превали.

В неделя минималните температури отново в цялата страна ще бъдат под нулата, но денят ще бъде слънчев, на места със сутрешни мъгли.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *