Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Очаква се повишаване на температурите следващите дни

Температурите днес ще бъдат по-високи, в сравение с вчера, минималните – от минус 4° до минус 13°, в София – около минус 12°, максималните вече в цялата страна над нулата, между 1° и 6°. Ще има променлива, често значителна облачност, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен северозападен вятър.

Затопляне предстои и на морския бряг, но ще остане ветровито и през по-голямата част от деня – облачно. На отделни места е възможно да прехвърчи сняг.

По-често облачно ще бъде и в планините, на отделни места със слаби валежи от сняг. Ще остане много ветровито със силен северен вятър.

Температурите чувствително ще се повишат, но и през деня максималните в курортите ще останат под нулата – м/у минус 7° и минус 4°.

Затопляне се очаква и навсякъде на Балканите, а след обилните снеговалежи, утре в Гърция ще бъде слънчево. По-значителна облачност и слаби превалявания от сняг ще има в планинските райони от полуострова, както и в Сърбия.

С максимални температури под нулата и снеговалежи ще бъде и утре в Източна Европа. Обилни снеговалежи ще има и в западните райони на Норвегия. Затопляне се очаква на Британските острови и в Испания.

През следващите дни температурите и у нас ще продължат да се повишават, по-съществено в петък, когато ще има стойности над 10°. Ще остане ветровито и по-често облачно, но без съществени валежи.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *