Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Любопитно Най-четени

Учените назоваха алкохолните напитки, които намаляват риска от COVID-19

Китайски изследователи от болницата Canning Hospital в Шънджън стигнаха до заключението, че пиенето на червено и бяло вино, както и шампанско, намалява риска от заразяване с covid. Резултатите от тяхното проучване са публикувани в списание Frontiers in Nutrition.

Списанието отбелязва, че хората, които предпочитат червено вино, са имали най-голяма защита срещу COVID-19. Рискът от инфекция е намалял със 17% при тези, които консумират повече от пет чаши от тази напитка на седмица.

Учените посочиха, че участниците в проучването са имали 28% повишен риск от заразяване с COVID-19, когато пият бира и сайдер. Те уточниха, че количеството на консумирания алкохол не играе съществена роля.

По-рано беше съобщено, че шведски учени са открили нова мутация на щама Омикрон. Той беше наречен BA.2.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *