Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Общество

Как се контролират COVID мерките в търговските центрове

За да влезем в търговски центрове, трябва да представим валиден зелен сертификат, да носим предпазна маска и да спазваме дистанция. Това важи както за посетителите, така и за служителите.

Спазваме безапелационно разписаните мерки с надеждата, че това е единственият вариант да можем да работим. Когато наш служител не е ваксиниран и не притежава валиден тест, той бива отзоваван или бива помолен да направи такъв, каза Тодор Тодоров, член на Управителния съвет на Българска ритейл асоциация.

След това възможността, която дават мерките, е да работи само 48 часа и автоматично минава на вариант два работни-два почивни дни, което води до намалено работно месечно време и намалено месечно възнаграждение, обясни още Тодоров.

Той добави, че в сектора са заети около 300 000 души.

Като работодатели не можем да задължим никого да бъде ваксиниран или да си прави тест. Това е свободен избор и кампания, която би трябвало да бъде водена от правителството. Чести са случаите служителите да отказват и ние да сме в невъзможност да направим нищо. Затова страдаме непрекъснато и от липсата на персонал, каза Тодор Тодоров.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *