30-годишната Чесли Крист, която през 2019 година спечели короната на „Мис Америка“, се е самоубила вчера сутринта, предава задокеанската преса, позовавайки се на съобщение, разпространено от властите в Ню Йорк. Вестник „New York Post“ пише, че кралицата на красотата, която работеше като адвокат, а освен това и кореспондент на Extra TV, е скочила от тераса на 29-ия етаж на луксозната жилищна сграда, където се намира личния ѝ апартамент.

От полицията са напълно сигурни, че става въпрос за самоубийство, тъй като в апартамента ѝ са открили предсмъртно писмо, в което пише, че последното ѝ желание е всички нейни вещи да бъдат предадени на ѝ майка, провъзгласена за „Мисис Северна Каролина“ през 2002 г. В него обаче не се посочва причина за решението ѝ да сложи край на земния си път.

С опустошителна скръб споделяме за смъртта на нашата любима Чесли„, заяви нейното семейство в официално изявление часове след кончината ѝ. „Нейната светлина, красотата и сила вдъхновяваха хората по света. Тя въплъщаваше любовта и служеше в полза на другите, независимо дали чрез работата си като адвокат, борещ се за справедливост, като „Мис Америка“ или като водещ на Extra. Нейното въздействие ще продължава да живее„, допълват те, уточнявайки, че искат да се уединят след трагичната новина.

За последно хубавицата е видяна сама на терасата на 29-ия етаж, казват източници на медията.

Тя бе не само привлекателна, но и интелигентна. Имаше живот, за който всеки би мечтал… Това е наистина тъжно„, споделят те.

Сърцата ни са разбити„, казват от телевизията, в която Крист работеше. „Тя беше не само важна част от нашето шоу, но и любим член на екипа ни, който остави следа във всеки един от нас. Поднасяме своите най-дълбоки съболезнования на нейните близки„, казват от Extra.

Като моден блогър Чесли често бе активна в социалните мрежи. Последната ѝ публикация в Инстаграм се появява едва няколко часа преди трагедията, когато споделя в профила си своя снимка, съпроводена от посланието: „Нека този ден ви донесе мир и покой“. Много от последователите ѝ в платформата изтъкват, че думите ѝ всъщност разкриват намеренията ѝ, но никой не е вярвал, че тя някога би посегнала на живота си.

Крист е родена през 1991 г. в Джаксън, Мичиган, но детството ѝ преминава в Южна Каролина. Именно там завършва както средното, така и висшето си образование, като е получила общо три степени от два различни университета. Работи като адвокат в правна кантора, където безплатно поема граждански дела, опитвайки се да намали присъдите на несправедливо осъдени затворници. През 2019 г. завоюва първото място на конкурса „Мис Северна Каролина“, а след това триумфира на „Мис Америка“.