21.07.2024

Днес със слаб югозападен вятър ще прониква по-топъл въздух и максималните температури ще бъдат с 4°- 5° по-високи, между 9° и 14°. Повече облаци ще има до обяд над Западна България, но в следобедните часове в цялата страна ще бъде слънчево.

За тези, които ще стават рано, минималните температури утре ще са между минус 3° и плюс 2°, в София – около минус 2°.

Предимно слънчево ще бъде и на морския бряг, в комбинация със слаб югозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2 -3 бала, което съответства на височина на вълните до около един метър.

Затопляне и в планините утре. Повече облаци и слаби превалявания от сняг ще има в часовете преди обяд в масивите от Западна България, но по-късно през деня облачността и там ще намалее. Вятърът ще бъде умерен, с посока от запад-северозапад, а опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите остава висока.

Затопляне и много слънчеви часове – и на Балканите утре. Валежи от дъжд и сняг ще има в западните райони от полуострова, както и по Централното Средиземноморие. Причината – плитък циклонален вихър, който определя времето в тези райони. Дъжд ще вали утре и на Британските острови, а в Северна Европа и Европейска Русия ще бъде с валежи от сняг.

И у нас, в сряда, на отделни места в Западна България, ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. В четвъртък в по-голямата част от страната отново ще бъде слънчево. В петък ще бъде ветровито, на места с превалявания, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1500 метра. След временно понижение, в събота температурите отново ще тръгнат нагоре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *