Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Последни новини

Съд глоби мъж с 1000 лева за фалшив сигнал на 112, че е ограбен

Районният съд в Русе глоби мъж с 1000 лева, тъй като подал фалшив сигнал на тел. 112, че е ограбен. Това съобщиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

Срещу 32-годишния мъж се водело дело през 2020 г. за неплатена издръжка на детето му. Мъжът помолил съда да му даде време, за да преведе цялата сума от 2520 лева и да се възползва от привилегията на закона да не бъде наказан за това.

Той нямал пари и на 10 юли същата година решил да се обади на тел. 112 и да заяви, че непознат млад мъж на колело му издърпал чантичката, в която имало калъф за очила, лична карта и 2800 лева.

По случая било образувано разследване, а мъжът бил разпитан, като пред полицаите доразвил версията си. Разследващите преминали по описания от подсъдимия път и иззели записите от охранителните камери. Оказало се, че мъжът лъже. По тази причина е привлечен като обвиняем.

От съда информират, че за подобно престъпление законът предвижда до две години затвор.

Мъжът признал вината си. Тъй като е пълнолетен и неосъждан, а от престъплението не са настъпили имуществени вреди, Районният съд му наложил само глоба от 1000 лева.

Решението може да се обжалва в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Русе.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *