Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора

Ненчев: Този конфликт може да засегне и други райони на Европа

Българската държава трябва да вземе бързи и адекватни мерки, много сме закъснели. Това коментира в „Здравей, България“ бившият военен министър Николай Ненчев. Винаги има заплаха, когато на около 400 км от нас има военни действия. Трябва да има обща позиция на НС. Преди всичко призовавам за единство и да вземем възможно най-добрите решения за подготовка за разрастване на този конфликт, който може да засегне и други райони на Европа, коментира Ненчев.

Още днес трябва да се вземе решение за подсилване на батальона на НАТО. Очевидно се касае не просто за локална агресия, а за мащабна военна акция. МС трябва да предложи на НС план за действие, заяви бившият военен министър.

Очевидно конфликтът ще се задълбочи. Надеждата е той да не се разрасне извън рамките на Украйна. Това изглежда все по-малко вероятно, каза още Ненчев. Той допусна, че е възможно да избухнат множество регионални конфликти, нерешени през годините. Например в Китай, Близкия и далечния изток, Иран, Ирак, Сирия, каза Ненчев.

Той определи моментът като „критичен” за България. Според Ненчев сами трябва да сме активни по отношение на идването на допълнителни сили и техника на НАТО у нас.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *