24.07.2024

Шон Пен е в Киев, снима филм за руската инвазия

Американският актьор и режисьор Шон Пен е в Киев и снима документален филм за руската инвазия, съобщиха от канцеларията на украинския президент, предаде БГНЕС. Двукратният носител на „Оскар“ беше заснет да присъства на правителствена пресконференция в Киев.

„Режисьорът пристигна в Киев специално, за да запише всички събития, които се случват в Украйна, и в качеството си на режисьор на документални филми да разкаже на света истината за нахлуването на Русия в нашата страна“, се казва в публикация на украински език на страницата на президентската канцелария във Facebook.

„Днес Шон Пен е сред тези, които подкрепят Украйна, докато са тук, в Украйна. Нашата страна му е благодарна за тази проява на смелост и честност“.

В публикацията се добавя, че „Пен демонстрира смелост, каквато липсва на много други, включително на някои западни политици“.

Според NBC News 61-годишната звезда прави документален филм за Vice Studios.

Последната му визита се случва в момент, когато руски военни сили навлязоха дълбоко в Украйна, като в покрайнините на Киев се водят сражения, а ракети и снаряди падат върху множество украински градове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *