Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Политика

Фандъкова: София е готова да осигури над 200 места за настаняване на граждани от Украйна

„Столичната община е готова да осигури места за настанява на 206 граждани на Украйна, които напускат страната заради военните действия. Тази сутрин информирах Министерство на външните работи с всички възможности, които София може да осигури в помощ на украинците и българите, живеещи в Украйна“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Столична община има готовност да организира и транспорт от украинско-румънската граница до България. Общината разполага с 6 оборудвани автомобила с подготвени водачи от дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

София предоставя 105 места за настаняване на територията на Столична община и 101 на база на общинско дружество в гр. Приморско. Сред местата за настаняване 18 са на територията на центрове за предоставяне на социални услуги, с отлични условия за майки с деца, включително и с възможност за осигуряване на психологическа помощ. В болницата за долекуване в район „Панчарево“ могат да бъдат настанени възрастни хора, които се нуждаят и от медицински грижи.

„Екипите на Столична община имат опит в реакцията при различни кризисни ситуации, при които е нужна бърза организация за оказване на помощ на граждани“, припомни столичният кмет Фандъкова. В тази изключително тежка ситуация в Украйна  София има готовност да  окаже логистична и хуманитарна помощ на гражданите на Украйна, както и на българските власти в организацията на хуманитарните действия.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *