Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

139 машини чистят снега в София

В София тази нощ във връзка с валежите от сняг са извършвани по няколко обработки със смеси срещу заледяване. Фирмите, ангажирани със зимното почистване на града са обработвали със смеси срещу заледяване, извършвали са и избутване на сняг по трасетата на градския транспорт, вътрешно-квартални улици, стръмни участъци и мостови съоръжения, както и общинска пътна мрежа, Южната дъга на Околовръстен път и „Самоковско шосе“. На терен са работили 139 снегопочистващи машини, съобщават от Столична община.

В момента продължава работа в някои райони като Сердика, Искър, Надежда, Витоша, Панчарево, Банкя, в с. Клисура, с. Бистрица, с. Плана и др. Започна и почистване на прилежащите пространства на спирките на градския транспорт, на подходи към пешеходните подлези и метростанции.

Екипи на Столичен инспекторат извършват контрола на дейностите по почистване. Извършва се и опесъчаване и почистване на планинските пътища на Природен парк „Витоша“ – „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“.

Към момента градския транспорт навсякъде изпълнява обичайните си маршрути. Обходи на терен осъществяват екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *