Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

От минус 5 до плюс 25 градуса през март

Тази година през март се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която в Северна България и високите полета е между 5° и 7°, по Черноморието и в Южна България – между 6° и 9°, а в планините – между минус 8° и минус 2°.

Най-ниските температури през март ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а най-високите – между 20° и 25°, сочи месечната прогноза, изготвена от ас. д-р Красимир Стоев, синоптик в НИМХ.

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която в равнините е между 40 и 60 л/кв.м, в планините – между 50 и 90 л/кв.м.

През първото десетдневие температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. Месецът ще започне със студено и предимно облачно време. На места – главно в Северна и Източна България, ще превалява слаб сняг. През следващите два, три дни облачността ще е променлива и на отделни места в планинските райони ще превали слаб сняг. От 7-и до края на периода отново на повече места в страната ще има валежи, предимно от сняг, по Черноморието и в южните райони – от дъжд.

През второто десетдневие температурите относително ще се повишат, но ще останат по-ниски от обичайните. Динамиката на атмосферните процеси ще се задържи повишена. Вероятност за валежи в равнините от дъжд, в планинските райони от сняг има около 11-и,16-и и в края на периода.

През третото десетдневие температурите ще продължат да се повишават и вече ще са близки до обичайните. Вероятност за преминаване на атмосферни смущения има около 22-и, в средата и края на периода.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *