Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Свят

Еманюел Макрон обяви, че ще се кандидатира за втори мандат

Френският президент Еманюел Макрон обяви тази вечер официално кандидатурата си за втори президентски мандат.

Тойго направи в писмо до французите, публикувано на уебсайтовете на няколко медии, предаде Франс прес.

„Ще трябва да работим повече и да продължим да намаляваме данъците върху труда и производството“, казва Макрон в текст от три страници, в който представя основните насоки и ценности, свързани с неговия проект.

„Аз съм кандидат, който заедно с вас е изправен пред предизвикателствата на този век и ще измисли уникален френски и европейски отговор“, заявява Макрон, цитиран от АФП.

„Търся вашето доверие за нов мандат като президент на републиката… Кандидатирам се, за да защитавам ценностите ни, заплашени от сътресенията в света“, посочва още той.

Очакваната, но закъсняла кандидатура на Еманюел Макрон се появи в момента, когато президентството обяви, че очаква най-лошото от войната в Украйна.

Той посочва, че няма да може да води кампания, както е искал, за да работи до последния момент в драматичните условия на войната в Украйна.

Макрон е уверен, че решенията му са помогнали на много французи да живеят по-добре и че действа за независимостта на Франция.

Макар и официално закъсняла задкулисно кампанията на президента вече действа, засега той е начело в проучванията на нагласите за президентския вот на французите, но драматичните събития в момента носят много неизвестни, отбелязват анализатори.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *