Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Василев: Колективната сигурност е № 1

Снощи в предаването „Панорама“ по БНТ Асен Василев, каза че в правителството са единни и говорят в един глас. „Войната е истинска. Когато трябва да вземаш тежки решения, не може да има човек в кабинета, който да саботира тези действия. Всеки от нас има и собствено мнение – или вярва в нещо, или не вярва. И ако не вярваш, най-разумното е да си подадеш оставката. Тодор Тагарев е изключителен професионалист, имахме много разговори с него точно по повод Украйна. Най-важното за България е интеграция и работата с всички структури в Брюксел. Господин Заков идва от там и той много добре познава ситуацията. Колективната сигурност е № 1. За такъв момент трябва да имаме колективна защита, а това е НАТО.“

Ще се борим с всички процеси насочени срещу българския интерес, независимо дали идват от Русия или от някъде другаде, категоричен е Василев.

Постовете на младежката ГЕРБ за цената на горивата са стигнали до 1 милион човека, заяви Василев. „Две бензиностанции вдигнаха цените, едната от която верига има 20 селски бензиностанции вдига цените, това се слага във фейсбук и се праща на 1 милион човека. Има си член в наказателния кодекс и този член носи 5 г. затвор. Цените не са над 3 лв. в момента в бензиностанциите. Цените са в момента 2.75, колкото бяха в понеделник“.

Изкупуваме зърно, защото трябва да се подготвим за най-лошия сценарий, в резерва имаме зърно за 60 дни, искаме да изкупим достатъчно зърно за най-лошия сценарий, обясни Василев. „Министерство на туризма е говорила с хотелиерския бизнес и доколкото разбирам има хотели, които са готови да посрещнат бежанците на цена от 40 лв.“

Инфлацията очевидно е риск, но не е най-големият, смята Василев. „Последните 3-4 седмици работим усилено да подсилим икономиката. Газът със сигурност е риск. Имаме вече решение, което работи. С горивата нямаме проблеми, проверихме всички резерви. Зърното също е ключово. Торовете, за които никой не говори, но ако се изпуснат торовете, това което ще се случи в земеделието ще бъдат високи цени, така че и там работим активно. Електроенергетиката също работим, на Гърция трябва да помогнем. И в Европа, и в региона активно работим за това да подсигурим, че няма да има икономически проблеми, доколкото може да бъде овладяно в момента“.

Купуваме йодни таблетки, оправяме си нещата за ранно оповестяване и т.н., допълни още вицепремиерът.

Имаме много еднакви мнения в коалицията всъщност, категоричен е Василев. „Има малка група в обществото, която е силно ожесточена по различни причини. Това, което всъщност стана на Шипка, е че всъщност всички мислещи хора казаха няма как на българския национален празник да се веят чужди знамена“.

Ако на българския национален празник някой вее чуждо знаме, независимо чие е, няма как този човек да защитава българския национален интерес, в заключение каза Василев.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *