Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Общество

НАП – Предварително попълнени данъчни декларации са вече достъпни

Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица са достъпни в Портала за е-услуги на НАП от 07.03.2022г.

Над 18 000 души се възползваха от електронната услуга на Национална агенция за приходите през последните два дни, като близо 450 са подадени в офиса на приходната агенция в Силистра.

Преди да потвърдят попълнената декларация, потребителите които имат персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП), могат да я прегледат внимателно, да я допълнят или коригират, ако това е необходимо, съветват от НАП.

От началото на данъчната кампания до момента в офис Силистра са подадени 2426 данъчни декларации, като 1375 от тях са подадени по електронен път с ПИК. За предходната 2021г. броят им за същия период е 659 общо, като с ПИК са подадени 398 броя.

Данъчната кампания за деклариране на доходите на физически лица, получени през 2021 г., приключва на 3 май. Подалите годишните си декларации по електронен път до 31 март ползват отстъпка до 500 лева от данъка за довнасяне, ако нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и ако са внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 март.

Повече информация за подаването на декларациите може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700, съобразно тарифата на съответния оператор и в сайта на приходната агенция.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *