Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Василев: Всеки, който се опитва да всява паника на пазара, ще бъде санкциониран

 „Има правила на пазарно поведение. Всеки, който се опитва да всява паника на пазара, ще бъде санкциониран“.  Това каза вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в ефира на бТВ.  „Хората се редят на опашки за олио от 3 лв., което не е рекордна цена. Това са организирани акции с цел манипулиране на пазара и всяване на паника . За бензина стана ясно, че е било активно мероприятие на Младежи ГЕРБ. За олиото все още нямаме информация“, допълни той.

„Имаме запаси от олио за следващите четири години. Само в няколко вериги се вдигнаха цените, само на няколко производителя. Тези, които организираха тази акция, издевателстват над потребителите. Всяването на паника е незаконно действие. Налагат се изключително тежки глоби. КЗК е сезирана. Имаме информация за подобни акции за захар и т.н. Ние се опитваме да противодействаме на други подобни акции“, обясни Василев.

„Нормално е да има инфлация – има война. Тя е 10-12%, не е е три пъти. Всичко, което се вдига двойно и тройно показва манипулация. Държавата се намесва с лостове, които са държавни и с регулацията на пазара“, уточни финансовият министър.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *