Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

1116 лева на месец за асистент на човек с увреждания по нова програма на Столична община

Асистентите на хора с увреждания ще получават възнаграждение от 1116 лв. бруто за осем часов работен ден, ангажирани за 12 месеца, по нова патронажна програма на Столична община.

1809 души ще се възползват от програмата „Патронажна грижа“, съобщават от общината. Проектът има за цел да подпомогне възрастни хора и хора с увреждания в тяхното ежедневие, съобразно индивидуалните потребности на всеки, както и да осигури краткосрочна подкрепа за лица, които са поставени под карантина от здравните власти – пазаруване, административни, битови услуги и други.

Освен почасови мобилни интегрирани услуги, по проекта се предоставя и психологическа подкрепа и консултиране. Извършват се и допълнителни дейности – доставка на хранителни продукти, продукти от първа необходимост, лекарства, заплащане на битови сметки, заплащане, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги.

Закупуването на продукти и плащането на сметки става със средства на потребителя. Заради големия интерес по проекта, започнал на 1 март 2021 г., неговият срок е удължен с шест месеца – до ноември тази година. Общата стойност на бюджета на проекта е 6 747 020, 42 лв., и се реализира изцяло с европейско финансиране.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *