Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Последни новини

Нов случай на агресия на пътя

Нов случай на агресия на пътя. Видео в социалните мрежи показва как шофьор слиза от автомобила си с палка удря по стъклото на другата кола. Действието се развива на Околовръстния път в столицата, а кадрите предизвикаха множество реакции в мрежата.

Тази ситуация е много изопачена, то се вижда само едната част на нещата. Едва ли не аз си карам по пътя и спирам някакъв човек и той горкият невинен с телефона в ръка стои и чака. Изобщо няма нищо общо с реалността, обясни единият от участниците в скандала. Опитах се да разговарям с него, то разговор нямаше и така, от там насетне се стигна до някакъв вид караница между мене и него и другото го виждате в клипчето, добавя той.

Заплашваше, че ще ме размаже и какво съм си мислел като карам скъпа кола. Заради това слязох, взех палката, защото се притеснявах за себе си. Видях обаче, че господинът всъщност се е заключил и снима и няма намерение да ме напада, разказва още мъжът.

По информация на bTV ще му бъде наложена глоба от 150 лв., защото действията му са предпоставка за пътно-транспортно произшествие. Случаят е предаден на 6 РПУ, където може да бъде разгледан като хулиганска проява.

Красимир Георгиев – председател на Асоциацията за квалификация на българските автомобилисти, коментира, че подобни действия на пътя не могат да бъдат оправдани.

Трябва да видим къде се корени причината за това явление през последните години. Причините са комплексни и те започват още от шофьорските курсове, отбеляза той.

Неправилната организация на движението дразни водачите, натрупват се негативни настроения. Липсва контрол от страна на КАТ, тогава водачите започват да раздават правосъдие, обясни още Красимир Георгиев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *