Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show

Полицията била готова да арестува Уил Смит на Оскарите, но Крис Рок ги спрял

Полицията в Лос Анджелис е била готова да арестува Уил Смит, след като удари шамар на колегата си Крис Рок на сцената по време на церемонията за наградите „Оскар“ в неделя, разкри продуцентът на шоуто Уил Пакър.

Той издаде това в предаването на телевизия АВС „Добро утро, Америка“, от което беше пуснат откъс. Цялото интервю предстои да бъде излъчено по-късно днес.

„Казаха, че това е телесна повреда“, разказа Уил Пакър. „Заявиха, че ще го отведат. „Готови сме. Готови сме да го отведем веднага. Можете да повдигнете обвинения, ние можем да го арестуваме“. Те обясниха възможностите“.

Уил Пакър каза, че потърпевшият Рок отхвърлил тази идея.

„Не, не, не, добре съм“, уверил комикът.

„И дори в момента, в който казах, „Рок, нека си свършат работата“, той отказа. Полицаите му обясняваха какво може да направи, като дори го попитаха: „Искате ли да предприемем действия?“ А той отговори с категорично „не“, допълни Пакър.

Органите на реда в Лос Анджелис разпространиха изявление след церемонията по връчване на престижните холивудски отличия, в което се каза, че са знаели за инцидента, но актьорът от „Гадна компания“ е отказал да подаде жалба. Те обаче не коментираха изказването на Уил Пакър.

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука започна дисциплинарна процедура срещу Уил Смит заради нарушаване на правилата на организацията. Членството му в нея може да бъде замразено, прекратено или да бъдат предприети други санкции.

От академията съобщиха, че той е бил помолен да напусне церемонията след агресивната си постъпка, но той е отказал да го стори.

По време на излъчването директно по телевизията шоу Уил Смит стана от мястото си в „Dolby Theatre“ и удари силен шамар на комика, който си позволи неуместна шега със съпругата на Смит – Джейда Пинкет Смит, припомня БТА. Крис Рок беше на сцената, за да връчи приза за най-добър документален филм.

По-късно Уил Смит поднесе извинения на Рок, на академията и на телевизионните зрители.

От американската киноинституция обявиха, че артистът има възможност писмено да изложи позицията си, преди ръководството ѝ да се събере на 18 април и да обсъди следващите си действия.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *