Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Започна обработката на зелените площи срещу кърлежи в София

Започна традиционната и задължителна обработка на зелени площи, междублокови пространства, паркове и градини в столицата срещу кърлежи, ларви на комари и гризачи. Обработките се извършват до 10 часа сутринта.

Обработват се всички общински тревни площи на територията на Столична община – междублокови пространства, паркове, градини, гробищни паркове и зелените ивици покрай улици и булеварди. До момента са обработени площите в районите „Младост“, „Слатина“, „Подуяне“, парковата и лесопарковата зона на Борисовата градина. Днес обработваме Южния парк, НДК и районите „Искър“ и „Люлин“, заяви в БНТ „Денят започва“ Сиана Хлебарова, главен експерт дирекция „Зелена система“ към Столична община. По думите й е важно условие тревата да бъде ниско окосена, с цел обработката да бъде ефективна.

Има сигнали за кърлежи, повечето са на собственици на домашни любимци. Основното са превантивните мерки – обезпаразитяването на домашните любимци, подходящо облекло и избор на местата за разходка, допълни д-р Цезарина Илиева от РЗИ-София. Тя отправи апел към майките за деца за извършване на оглед след разходка. Кърлежът може да увеличи обема си 200 пъти, ако не бъде открит навреме.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *