Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Инж. Ангел Стоянов става генерален директор на БДЖ

Ангел Стоянов поема поста на генерален директор на Холдинг БДЖ. Това обяви транспортният министър министър Николай Събев.

„Обявихме конкурс и този, който ще поеме функциите на генерален директор на „Холдинг БДЖ“ е Ангел Стоянов – един великолепен специалист и експерт, който освен че разбира от железници, разбира и от цифри“, каза Събев пред БТА.

Късно снощи от Министерство на транспорта и съобщенията потвърдиха, че Йордан Мирчев е освободен от длъжността изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД.

Освен Мирчев, от Съвета на директорите е освободен и Кирил Григоров.

Попитан какви са мотивите от поста да бъде освободен Йордан Мирчев, Събев посочи: „В момента, от който обявихме, че започва вливане на трите отделни предприятия в БДЖ – Пътнически превози, БДЖ – Товарни превози и Холдинга БДЖ, от Съвета на директорите подготвихме пътна карта, която създаваше правната рамка как от трите предприятия да направим едно. Една от стъпките изискваше в срок до 15 март да представим документа до НК „Железопътна инфраструктура“ затова, че новото предприятие ще бъде финансово стабилно с пет годишен бизнес план и други документи за възможното лицензиране на това предприятие до 15 септември“.

Идеята в крайна сметка беше до 15 март да подадем документите и междувременно да извършваме останалите действия по вливането, а до 15 септември новото предприятие да има лиценз, обобщи министърът.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *