Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Ще се отнемат ли в полза на държавата колите на пияните и дрогираните шофьори

Предложение предвижда да се отнемат колите на пияни и дрогирани шофьори. Според експерти обаче подобна мярка трудно ще проработи.

Всяка мярка, която ще доведе до по-малко катастрофи и загинали, има смисъл. След като си употребил алкохол или наркотици – това е умишлено престъпление, коментира в „Здравей, България“ Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Според него обаче има опасност да се стигне до неприложимост на подобна мярка. Например ако автомобилът не е собственост на човека, който се е качил пиян или дрогиран зад волана.

Тази идея е стара и е чист популизам. В последния ден е и плод на кризисен пиар от страна на прокуратурата, коментира адвокатът и бивш вътрешен министър Емануил Йорданов. По думите му решение на КС дава отговор на въпроса може ли да бъде наложена подобна мярка. Решението е блестящо мотивирано. Подобна мярка може да създаде повече проблеми, отколкото да реши такива, каза Йорданов. Представете си, че автомобилът е лизингов. Как ще конфискуват на търговско дружество автомобила, заяви Емануил Йорданов.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *