Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика

Янев: Формирането на партията е на финалния етап

Надяваме се скоро да обявя формирането на нова партия. На финалния етап сме така да се каже. Разбира се, има изисквания на закона за политическите партии, които ние трябва да се съобразим с тях. Имаме готовност. Надявам се в близките седмици това да стане. Това заяви генерал Стефан Янев по повод неговия бъдещ политически проект пред бТВ.

Що се отнася до позиционирането на новата формация в политическия спектър, Янев каза, че „чистата идеологическа схема ляво дясно не е толкова интересна, хората вече достатъчно се объркаха в тези идеологеми“.

„Мисля, че е по-важно да кажем, че съмишлениците на това ядро, в което сме се събрали към момента съмишленици, и хората, които ще се влеят в проекта са по-скоро хора, които милеят за България, хора, които мислят за България“, каза Янев.

Бившият министър на отбраната разкри, че е против връщането на хартиената бюлетина, защото „машинното гласуване с всичките недостатъци, които се споменават към момента, все пак е една крачка напред от гледна точка на нашето битие и нашата практика, които сме чували през годините, за изкривяване на вота“.

Изпращането на военна помощ за Украйна ще удължи агонията на хората там, смята бившият министър на отбраната.

„Моето мнение по темата съм казал и преди – да, ние трябва да помогнем на една страна, която е нападната, по начина, по който го правим досега – хуманитарна помощ по отношение към бежанците, които са пострадалите, които изнасят тежестта на човешките страдания“, каза Янев.

Според него тезата, че ако Украйна бъде оставена сама срещу Русия, то Киев ще капитулира, има основание, но данните, с които разполага, показват, че военната помощ е унищожавана за местните въоръжени сили е унищожаване от руските руските сили в рамките на 24-36 часа след нейното пристигане.

„Трудно е да преценим дали Украйна не би била агресор в един друг вариант за развитие на нещата, каквито не се случиха“, заяви Янев.

„Ако говорим за сделки, при които е имало краен получател държава на НАТО, има и контрагент, който го е платил. Ако Народното събрание вземе решение, това означава, че българската държава ще го даде безвъзмездно“, обясни Янев.

Янев е категоричен, че не той като служебен премиер е създал проблема с парите за пътните строители.

„Категорично няма да приема това, защото в служебния кабинет участваха министри, които и в момента са министри, визирам министъра на финансите. Той беше един от хората, които от трибуната на Народното събрание обясняваше как тези договори са незаконни и той като министър на финансите няма да плати впоследствие“, каза Янев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *