Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Любопитно Най-четени Общество

Мъж дари почти цялата си печалба от лотарията

Жител на Франция, който се оказа в това предизвикващо завист положение, реши да направи нещо малко по-различно. Той използва печалбата си от джакпота – почти всичките 200 милиона евро – за създаването на екологична фондация за защита на горите и увеличаване на биоразнообразието.

Мъжът, чиято истинска самоличност остава загадка и който използва псевдонима Ги, заяви в отворено писмо, че „мечтата му никога не е била да придобива лодки, замъци или спортни автомобили, а да бъде полезен и да придаде смисъл на тези пари с максимално положително въздействие“.

Той е нарекъл фондацията „Аняма“ на името на град в Кот д’Ивоар, където е прекарал известно време. Той каза: „Дарителският фонд „Аняма“ е резултат от дългогодишното ми желание да направя нещо в полза на природата и хората“, като добави, че „даването прави хората щастливи и представлява невероятен инструмент за превръщане на възмущението в конкретни и полезни действия“.

Изабел Сезари, ръководител на отдела за връзки с големите победители във Française des Jeux – оператора на френската лотария, заяви, че дарението е „страхотно“.

Тя каза, че дарение в такъв размер е нещо изключително: „Щедростта сред нашите победители се проявява много често. Много често тя засяга най-близкото им обкръжение, с идеята да дарят на тези, които обичат, но и на онези, които не са имали същия късмет в живота.“

Източник:БГНЕС

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *