Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Последни новини Свят

Зеленски: Украйна е готова да снабдява България с електроенергия

Украйна е готова да снабдява България с електроенергия. Това заяви Володимир Зеленски на брифинг след разговори с българската делегация.

Тази борба не е борба само за Украйна, защитаваме ценностите на цяла Европа и целия свят. Смятаме, че България занапред ще подкрепя санкциите срещу Русия, благодаря за твърдата подкрепа, заяви украинският президент.

Зеленски изтъкна, че е получил уверение, че България продължава да подкрепя статуса на Украйна за кандидат член на ЕС.

По време на разговорите са били обсъдени възможностите за ремонт на украинска военна техника в българските мощности, обясни още Зеленски. „За нас е важно качеството и сроковете”, подчерта президентът.

Искам да благодаря за лидерската роля, която показахте. Украйна ще спечели тази война и всички демократични държави стоят зад вас. Благодаря за страхотната дискусия, която имахме днес, заяви от своя страна Кирил Петков.

Важно е за България Украйна да вижда ясен път към ЕС. Това е мястото, към което Украйна принадлежи, имате силния глас на България, когато се срещна с моите европейски колеги, изтъкна той.

Искам да се върна отново в Украйна, за да отпразнуваме победата за Украйна, да отпразнуваме бързия път напред към общото европейско семейство. България е щастлива да застане заедно с вас и да ви подкрепи, каза още Петков.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *