Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

Лукашенко: Защо Украйна не се интересува от преговори с Русия – отговорът е във Вашингтон

Знам позицията на Русия, знам какво предлага Русия на Украйна. Но защо Украйна, на чиято територия всъщност има война, военни действия, умират хора, не се интересува от тези преговори, е друг въпрос. Но отговорът на този въпрос може да бъде намерен във Вашингтон“, каза Лукашенко в интервю за Асошиейтед прес, предава вестник „Комсомольская правда“.

Лукашенко допълни, че би било „неприемливо“ използването на ядрени оръжия, но не може да каже дали Русия има такива планове.

„Не само, че използването на ядрени оръжия е неприемливо, защото е точно до нас – ние не сме отвъд океана като Съединените щати. Но дали Русия е способна или не е въпрос, който трябва да зададете на руското ръководство“, заяви Лукашенко.

Президентът защити инвазията на Русия в Украйна, която започна на 24 февруари. „Но аз не съм достатъчно потопен в този проблем, за да кажа дали върви по план, както казват руснаците, или както го усещам. Искам още веднъж да подчертая, имам чувството, че тази операция се проточи“, допълва президентът.

Той също така твърди, че Украйна „провокира Русия“ и настоя, че Беларус се застъпва за мир. „Категорично не приемаме никаква война. Направихме и правим всичко сега, за да няма война“, допълва още Лукашенко.

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *