Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Food Красота & Здраве Любопитно

Махнете от масата си тези 5 храни, когато сте на диета за отслабване

Успехът на процеса на отслабване зависи от много фактори, но хранителните навици са ключът към него. Някои храни не трябва да присъстват на масата ви, дори и да се „вместват“ в дневния прием на калории. Какво трябва да се изключи от диетата по време на сваляне на килограми:

1.  Алкохол Малко хора знаят, че популярните коктейли са много висококалорични напитки, които могат да се сравнят по своята „тежест“ със сладките десерти. Освен това алкохолът значително забавя метаболизма, поради което всички усилия, насочени към отслабване, ще бъдат напълно безсмислени..

2.  Печива Дори и здравословната риба, панирана в брашно и пържена в олио, може да доведе до наддаване на тегло. Какво можем да кажем за висококалоричното свинско или агнешко? Ето защо в името на фигурата, пържената храна трябва да бъде изоставена в миналото. Опитайте се да изберете възможно най-диетичните меса и да ги приготвите правилно – във фурната, на пара, сварете ги или ги задушете.

3.  Храна от заведения за бързо хранене Експертите са единодушни, че бързото хранене е изключително нездравословна храна както за фигурата, така и за здравето като цяло. По-добре е да потърсите по-полезни аналози на любимите си продукти. Ако мечтаете за красиво и стройно тяло, тогава трябва да забравите за пържените картофи, домашни бургери и майонезен дресинг.

4.  Някои плодове  Не всеки знае, че някои здравословни плодове могат да причинят наддаване на тегло. Факт е, че те съдържат твърде много захар и прекаляването с консумацията им, ще доведе до обратния ефект. По време на диетата определено е добре да изключите гроздето и райската ябълка. Също така е препоръчително да намалите консумацията на банани и манго.

5.  Нишесте Някои здравословни и нискокалорични храни също могат да развалят фигурата. Нишестето е изключително вредно вещество при отслабване. Точно заради това в проблемните зони се появяват мастни наслоявания. Ето защо поне по време на диетата, храните, които съдържат нишесте, трябва да бъдат изключени от диетата. Тези храни трябва да изчезнат от ежедневното ви меню, но можете от време на време да хапвате от тях, но с мярка, ако толкова много ви липсват. Не може обаче цял ден да гладувате и вечерта да се натъпчете със сладолед или сладкиши под предлог, че сте стресирани или в депресия.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *