Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Бизнес Бизнес

Мъск държи всички карти в сделката за „Туитър“

Офертата на Илон Мъск за придобиване на социалната мрежа „Туитър“ на цена от 44 милиарда долара може да бъде преоценена, ако милиардерът се откаже от сделката. Това сочи доклад на инвестиционната изследователска компания с фокус върху късите продажби „Хинденбург Рисърч“ (Hindenburg Research), цитиран от Ройтерс.

„Мъск държи всички карти“, се казва още в доклада на „Хинденбург Рисърч“, който има къса позиция в „Туитър“. „Ако офертата на Мъск за социалната мрежа изчезне утре, собственият капитал на „Туитър“ ще намалее наполовина в сравнение с настоящите нива. Следователно има значителен риск сделката да бъде преоценена, според изследователска компания.

Акциите на платформата за социални медии изтриха от стойността си цели 4 процента на фона на по-широк спад на пазара, достигайки 47,76 долара за акция – най-ниското им ниво, откакто Мъск направи офертата си от 54,20 долара за акция през април, наричайки я „най-добрата и окончателна“.

„Ние подкрепяме усилията на Мъск да направи „Туитър“ частен и виждаме значителен шанс сделката да приключи на по-ниска цена“, пишат изследователите, според които Мъск може да излезе от сделката, като плати неустойка от 1 милиард долара, а дори има и инструмент за предоговаряне.

Както „Туитър“, така и Мъск засега отказват коментар.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *